Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vasile Blaga a fost numit interimar la Ministerul de Interne şi viceprim-ministru în Guvernul Boc

Thursday, 01 October 2009, 08:52 Sursă: REALITATEA.NET

Măsura a fost luată după ce preşedintele a semnat şi Decretul de revocare din funcţia de viceprim-ministru şi ministru de interne a lui Dan Nica. Ministrul PSD a fost revocat la propunerea premierului Emil Boc, pe motiv că acesta a făcut declaraţii privind turismul electoral.

Este pentru a doua oară când Vasile Blaga se află la şefia Ministerului de Interne.

Primul mandat l-a avut în perioada 2005-2007, în Guvernul condus de liberalul Călin Popescu Tăriceanu. A demisionat când PD-L a decis să se retragă de la guvernare.

În iunie anul trecut, Vasile Blaga a fost candidatul PD-L la Primăria Capitalei, dar a fost învins de Sorin Oprescu în turul al doilea.

Vasile Blaga s-a născut în 1956 la Petrileni, în judeţul Bihor, este căsătorit şi are doi copii. În perioada 1991-1993 a fost prefect de Bihor, iar între anii 1993-1996 a condus Direcţia Regională Vamală Oradea.

După ce Traian Băsescu a devenit preşedinte, Blaga i-a fost o scurtă perioadă de timp consilier pe probleme de apărare, securitate şi siguranţă naţională. De altfel, Vasile Blaga a condus toate campaniile pentru preşedinţie ale lui Traian Băsescu.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri