Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Unul dintre britanicii răpiţi în urmă cu doi ani în Irak încă mai trăieşte

Sunday, 22 March 2009, 10:47 Sursă: NewsIn

"Confirm că am primit o înregistrare arătând unul dintre ostaticii britanici răpiţi în 2007", a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe. Înregistrarea nu a fost dată publicităţii.

Purtătoarea de cuvânt a refuzat să ofere detalii, limitându-se să spună că înregistrarea este "un eveniment important". "Nu mai trebuie spus că ne continuăm eforturile pentru ca ostaticii să fie eliberaţi", a adăugat ea.

Potrivit postului britanic de televiziune Channel 4, înregistrarea ar fi fost filmată în urmă cu opt zile. În ea, ostaticul Peter Moore declară că sunt trataţi bine cu toţii şi cere Guvernului britanic să obţină eliberarea lor.

Cei cinci bărbaţi - un consultant privind noile tehnologii şi cele patru gărzi de corp ale sale - au fost răpiţi de circa 40 de persoane îmbrăcate în uniforme ale poliţiei Ministerului de Finanţe de la Bagdad, în 29 mai 2007.

Într-o altă înregistrare video, din iulie 2008, răpitorii au afirmat că cei cinci ostatici s-au sinucis, ceea ce nu a fost confirmat niciodată.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri