Ungaria, Grecia şi Portugalia au ridicat restricţiile de muncă pentru români, potrivit MAE

Tuesday, 06 January 2009, 16:31 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

Cetăţenii români pot lucra astfel în Ungaria, Grecia şi Portugalia fără a deţine permis de lucru, în condiţii egale cu cetăţenii acestor state sau cu cetăţenii celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

"Deciziile anunţate recent se înscriu în spiritul principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, între care libera circulaţie a persoanelor ocupă un rol esenţial, ca o componentă importantă a creşterii economice şi a competitivităţii pe piaţa internă, şi reprezintă o expresie a calităţii deosebite a relaţiilor bilaterale ale României cu aceste state", se arată în comunicatul Ministerului de Externe.

Atunci când România a intrat la 1 ianuarie 2007 în UE, 15 ţări au impus restricţii totale sau parţiale cetăţenilor români şi bulgari: Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Spania şi Ungaria. 

Belgia, Olanda, Irlanda, Germania şi Marea Britanie au anunţat deja că vor prelungi aceste restricţii pentru români, în timp ce Spania a anunţat că va ridica restricţiile.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri