Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Una din cinci infecţii cu HIV sunt provocate de neglijenţe medicale

Monday, 30 November 2009, 09:00 Sursă: telegraph.co.uk

Noile studii arată că unul din cinci bolnavi infectaţi cu HIV, din Africa, sunt rezultatul neglijenţei medicilor care nu  folosesc ace sigilate sau echipament sterilizat. Aproximativ 5 milioane de cazuri anuale sunt provocate de practici nesigure, potrivit unor studii aprobate de Societatea Regală de Medicină.

John Potterat împreună cu 11 cercetători au publicat o serie de rapoarte menite să tragă un semnal de alarmă cu privire la aceste practici. Astfel, unul din studii arată că jumătate din  pacienţii de la Spitalul din Nigeria de Est, care au fost contaminaţi cu HIV şi cărora le-au fost făcute teste de sânge, transfuzii, vaccinuri, au raportat că acele folosite de personalul medical erau refolosite.

Cercetătorii acuză Guvernul pentru ignorarea problemei şi pentru o neimplicare efectivă, prin oferire de soluţii.

\"Guvernul  şi agenţiile internaţionale au ales să ignore problema cu toate că studiile arată clar că mulţi africani sunt infectaţi din cauza neglijenţelor medicale\", a declarat John Potterat, epideomologist şi editor la Jurnalul Internaţional de Sida şi HIV, potrivit telegraph.co.uk

Peste 22 de milioane de persoane care locuiesc în Africa sunt contaminate cu virusul HIV. Aprovimativ 2 milioane au murit, în 2008, din această cauză.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri