Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un pacient, care a stat în comă timp de 23 de ani, a fost conştient în tot acest timp

Monday, 23 November 2009, 08:46 Sursă: dailymail.co.uk

Medicii spun că un bărbat, despre care se credea că se află într-o stare vegetativă de 23 de ani, a fost  conştient în tot acest timp, putând auzi fiecare conversaţie din jurul său.

\"Am ţipat, dar  nu era nimeni în jur\", a declarat Rob Houben, acum în vârstă de 46 de ani.

Rom Houben a fost diagnosticat greşit după ce a rămas paralizat în urma unui accident de maşină. Bărbatul a fost supus unor serii de teste, înainte să se concluzioneze că nu există nicio şansă sa fie conştient. Însă, în urmă cu trei ani, noile teste au arătat o stare aproape normală a creierului său, potrivit dailymail.co.uk

Tehnologia îi permite acum bărbatului să interacţioneze cu cei din jur cu ajutorul unui ecran de computer, care îi permite să tasteze mesajele pe respectivul ecran. Acesta a descris primul moment când a putut să facă acest lucru ca fiind \"o nouă naştere\" pentru el. \" În tot acest timp am visat la o viaţă mai  bună. Să spun că eram frustrat este prea puţin pentru a descrie starea pe care o simţea înainte\", a adăugat acesta.

Chiar dacă nu poate părăsi spitalul, barbatul poate citi cărţi cu ajutorul unui dispozitiv care se află deasupra patului său.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri