Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un muzeu submarin pentru admirarea monumentelor egiptene scufundate - GALERIE FOTO

Monday, 23 February 2009, 10:22 Sursă: REALITATEA.NET

Muzeul va fi construit în Alexandria, Egipt, cel mai import centrul cultural al elenismului, unde se înălţau impunătorul palat al Cleopatrei şi miticul Far. Precum multe alte opere ale antichităţii, aceste două construcţii au fost distruse de cutremure, iar reşedinţa frumoasei regine a fost înghiţită de ape în cel de-al V lea secol D.Hr. Farul din Alexandria a reuşit să mai supravieţuiască pentru nouă secole.

Acum, datorită unor tuneluri submarine şi structurilor supertehnologice, turiştii din întreaga lumea vor putea contempla multitudinea de monumente de sub apele Mediteranei.

Lucrările vor începe în 2010 şi se vor termin în doi ani şi jumătate. Momentan se aşteaptă permisiunea unei Comisii Internaţionale Ştiinţifice instituite de UNESCO, care ar trebui să confirme că construcţia nu va dăuna monumentelor scufundate.

Proiectul muzeului a fost încredinţat lui Jacques Rougerie, un cunoscut arhitect francez. Clădirea va avea o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi, şi, potrivit, informaţiilor prezentate de arhitect, va putea găzdui peste trei milioane de turişti pe an.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri