Un grup de cercetători de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş au creat un ghid virtual de nutriţie

Thursday, 14 May 2009, 03:14 Sursă: Realitatea TV

Cercetătorii de la Universitatea de Medicina şi Farmacie din Târgu-Mureş au pus bazele programului de nutriţie în urmă cu aproape 6 ani. Ei susţin că foarte multe boli sunt cauzate de faptul că nu ştim să mâncăm sănătos. Acum printr-un simplu click, programul ne va spune ce să mâncăm pentru a ne feri de boli. Soft-ul va ajuta şi în curele de slăbire, pentru că va calcula cu precizie caloriile şi compoziţia chimică din orice aliment.

"O educaţie nutriţională îţi permite ca toată viaţa să-ţi controlezi alimentaţia, atât cantitativ cât şi calitativ să nu te trezeşti în situaţii în care eşti nevoit să faci cure disperate de slăbire. Cu atât mai mult cu cât aceste cure pot avea nişte consecinţe deosebit de grave", a afirmat unul dintre profesori.

La realizarea acestui program muncesc 80 de informaticieni, iar softul cuprinde date dintr-un tratat internaţional de nutriţie şi peste 14.000 de alimente. În doar câteva luni vom putea introduce la cuvintele cheie bolile de care suferim, iar programul va căuta imediat meniurile indicate pentru noi. Programul va fi lansat în curând pe internet şi oricine va avea acces la el în mod gratuit.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri