Un director din Ministerul Agriculturii a dat statul în judecată şi ar primi, ca despăgubiri, 800.000 de euro

Friday, 20 February 2009, 15:43 Sursă: Realitatea TV

Ei au descoperit că Gheorghe Reman Domocoş, reţinut de procurorii DNA în urmă cu trei ani, a stat 60 de zile după gratii, după care a fost cercetat în stare de libertate până în 2007. Instanţa a retrimis atunci dosarul aceloraşi procurori, care au constatat, de data aceasta, că nu au probe pentru a-l învinui pe Domocoş. În consecinţă, el a dat statul român în judecată.

Domocoş a cerut despăgubiri pentru cele două luni petrecute după gratii, dar şi pentru faptul că soţia sa a pierdut sarcina atunci când el a fost arestat. În plus, pe perioada suspendării din funcţie, nu a primit niciun leu salariu.

În aprilie 2004, procurorii DNA l-au acuzat pe Gheorghe Domocoş de luare de mită în valoare de 180.000 de dolari. Domocoş avea atribuţii de secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi a fost acuzat că, în schimbul banilor, ar fi avizat favorabil importul cu scutirea de taxe vamale a unei cantităţi mari de porumb furajer. Procuror de caz era Alexandru Macovei, actualul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate.

"Instanţa a constatat că, atât arestarea, cât şi trimiterea în judecată, nu au fost făcute cu rea credinţă şi înseamnă că s-a bazat pe probele administrative la acea dată, care au fost concludente", a spus Alexandru Matei.

În 2007, după ce două instanţe l-au considerat nevinovat pe Domocoş, intanţa supremă a retrimis dosarul procurorilor anticorupţie. Aceştia au dat soluţia surpriză de scoatere de sub urmărire penală.

"Acest lucru nu-l pot comenta", a spus Alexandru Matei. "Eu respect deciziile instanţei şi ale foştilor mei colegi", a încheiat acesta.

Gheorghe Domocoş a dat statul în judecată, iar Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză, în urma căruia ar trebui să primească despăgubiri de 800.000. Ministerul Finanţelor a atacat cu apel decizia, iar acum dosarul este pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri