Un caz grav de gripă nouă, confirmat în Timiş

Thursday, 10 December 2009, 13:50 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Primul caz grav de gripă nouă a fost confirmat în judeţul Timiş. Este vorba de o femeie de 34 de ani, care are şi probleme pulmonare. Tocmai din acest motiv, imediat ce a contactat virusul AH1N1, starea ei de sănătate s-a agravat, şi a fost nevoie de intervenţia unui aparat de ventilaţie artificială. Timişoreanca a fost internată la Spitalul Municipal din oraş.

Femeia a ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara cu simptome de gripă nouă. A fost transferată imediat la Spitalul de Boli Infecţioase ,,Victor Babeş\". Aici starea ei s-a agravat, iar pacienta a necesitat intubarea. Cum spitalul nu are un aparat de ventilaţie artificială, pacienta a fost dusă de urgenţă la cea mai apropiată unitate medicală care dispune de un astfel de aparat.

Potrivit lui Octavian Creţu, managerul Spitalului Municipal din Timişoara, \"pacienta a ajuns cu insuficienţă respiratorie gravă, a fost necesară intubarea ei chiar în serviciul UPU, ea fiind ventiulată mecanic de la momentul internării şi până în prezent\"

Femeia a fost izolată imediat într-un salon al Spitalului Municipal, iar serviciul de urgenţe a fost dezinfectat. În plus, niciunui vizitator nu îi este permisă intrarea în secţia unde timişoreanca este internată.

În ultima perioadă tot mai multe persoane ajung la Spitalul de Boli Infecţioase ,,Victor Babeş\" din Timişoara cu simptome de gripă nouă. Doar în ultimele 24 de ore, 3 persoane au fost diagnosticate cu virusul AH1N1.

Melania Arion, şeful Compartimentului Epidemiologic din cadrul DSP Timiş, a declarat pentru Realitatea TV Timişoara, că ,,două cazuri sunt internate şi unul este tratat la domiciliu\"

Din luna aprilie, de când a apărut primul caz de gripă nouă în judeţul Timiş şi până în prezent, au fost confirmate 57 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri