Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un american de 56 de ani a supravieţuit după ce a stat 47 de minute în moarte clinică!

Wednesday, 25 November 2009, 05:42 Sursă: Realitatea TV

Miracol medical! Un american de 56 de ani a supravieţuit după ce a stat 47 de minute în moarte clinică, timp în care a suferit 4 stopuri cardiace. Un material CBS despre cum voinţa poate înfrânge moartea. Ce se întâmplă când inima ţi se opreşte? Nu o dată, ci de 4 ori. Este posibil să supravieţuieşti? Ei bine, se pare că da!

Joe Tiralosi a fost readus la viaţă cu eforturi supraomeneşti din partea echipei medicale de la Spitalul Presbiterian din New York. În urmă cu trei luni şansele lui Joe de a mai avea o viaţă erau practic inexistente. A ajuns la urgenţe pentru că se simţea foarte rău. La nici un minut de la momentul în care a păşit în spital, şi-a pierdut cunoştinţa.

Medicii au început resuscitarea, care a durat 47 de minute. În acest timp, pacientului i s-a oprit inima de patru ori. După 4500 de mişcări de masaj cardiac, în mod miraculos, pulsul lui Tiralosi a revenit. Au urmat trei zile de comă indusă şi Joe a început să-şi revină, fără să sufere nici o afecţiune neurologică. Acum bărbatul se recuperează.

În majoritatea cazurilor, dacă inima cedează, moartea survine la mai puţin de zece minute de la momentul stopului cardiac. Doar în 30% dintre cazuri există şanse de supravieţuire, dar, de cele mai multe ori, pacienţii rămân cu leziuni pe creier.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri