Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un adolescent din Canada, sosit în vacanţă în judeţul Galaţi, a fost diagnosticat cu gripă nouă

Wednesday, 19 August 2009, 13:34 Sursă: NewsIn

Tânărul de 17 ani, cetăţean canadian, a sosit în România cu o cursă aeriană via Amsterdam. La Otopeni, el a fost aşteptat de un unchi, care l-a adus cu maşina în comuna gălăţeană Corod, unde urma să-şi petreacă vacanţa. La scurt timp de la sosirea în ţară, băiatul a început să prezinte simptome de gripă nouă şi a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Cuv. Parascheva" din municipiul Galaţi. Cadrele medicale au prelevat probe biologice de la pacient şi le-au trimis la Institutul Cantacuzino din Capitală, pentru analize.

"Institutul Cantacuzino a confirmat astăzi prezenţa virusului AH1N1 la adolescent. El se află în continuare la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, unde este izolat şi i se administrează medicamente antivirale", a declarat, miercuri, directorul coordonator al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, dr. Costinela Georgescu.

Acesta este al treilea caz de gripă nouă apărut în judeţul Galaţi. Prima confirmare a prezenţei virusului AH1N1 a venit de la Institutul Cantacuzino pe 3 iulie, pentru o tânără de 22 de ani sosită din Marea Britanie. Deoarece prezenta o formă mai gravă a bolii, pe fondul unei pneumonii anterioare, pacienta a fost transferată la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti. Al doilea caz de gripă nouă din judeţul Galaţi a fost confirmat pe 13 august, la un tânăr de 28 de ani, care abia revenise din Spania.

Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu gripă porcină în România a ajuns la 262, de marţi până miercuri fiind confirmate şase noi cazuri, potrivit ultimei centralizări a Centrului European de Prevenire a Bolilor (ECDC).

În ultimele 24 de ore, cele mai multe noi cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 din ţările UE au fost înregistrate în Germania, 373, numărul total ajungând la 12.493.

De la apariţia virusului, în Europa au fost depistate aproape 39.500 de cazuri şi au murit de gripă porcină 63 de persoane, potrivit datelor centralizate de ECDC.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.Specialiştii estimează că, la toamnă, odată cu răcirea vremii, incidenţa bolii va creşte semnificativ.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri