Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ultimele dosare de anulare a permiselor în Argeş nu pot fi depuse din cauza protestului din justiţie

Monday, 21 September 2009, 12:04 Sursă: NewsIn

"Mai avem aproximativ 50 de dosare pregătite pentru a fi depuse în instanţă, însă, din cauza protestului magistraţilor, dosarele nu au fost primite", a declarat prefectul judeţului Argeş, Marcel Proca.

Prefectul a mai spus că până în prezent niciunul dintre dosare nu a ajuns să fie judecat pe fond, fie din cauza declinării competenţei către o altă instanţă, fie ca urmare a măsurii de suspendare sau anulare a ordinelor de suspendare.

Toate cele 415 ordine de suspendare a permiselor suspectate că au fost obţinute în mod fraudulos la SPCRPCÎV Argeş sunt blocate în instanţă, după ce fie Judecătoria Piteşti şi-a declinat competenţa, fie Tribunalul Argeş a considerat că deţinătorii trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie.

Cererile de anulare depuse de Instituţia Prefectului Argeş la Judecătoria Piteşti nu au ajuns să fie judecate pe fond întrucât instanţa şi-a declinat competenţa către secţia contencios administrativ a Tribunalului Argeş, a declarat la sfârşitul lunii august, suprefectul Ion Cîrstoiu. Pe de altă parte, cele 130 de persoane care au deschis proces la Tribunalul Argeş, cerând suspendarea sau anularea ordinelor de suspendare a permiselor, au avut câştig de cauză. Instanţa a apreciat că posesorii permiselor trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie, drept care le-ar fi fost încălcat prin ordinul de suspendare emis de prefect.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri