Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UE vrea să extindă protecţia călătoriilor de vacanţă pe internet

Thursday, 26 November 2009, 12:13 Sursă: REALITATEA.NET

Consultările vor aborda subiectul extinderii acoperirii de bază, oferite în temeiul directivei din 1990, privind pachetele de servicii pentru călătorii - informaţii, răspundere pentru serviciile inferioare standardelor şi protecţie în caz de insolvabilitate. Este vorba de noua generaţie de „pachete dinamice\", şi anume cele create de către consumatori, deseori on line.

23% dintre consumatorii din UE şi peste 40% dintre cei din ţări precum Irlanda sau Suedia rezervă în prezent „pachete dinamice\", multe dintre acestea nefiind deocamdată acoperite de normele de protecţie ale UE (67% dintre aceşti consumatori cred în mod greşit că sunt protejaţi). În contextul valului recent de falimente ale unor companii aeriene, documentul ia în considerare posibilitatea ca protecţia de bază în caz de insolvabilitate să nu mai fie limitată la pachete şi la pachetele dinamice, ci să fie generalizată, inclusiv în cazul biletelor de avion cumpărate separat.

Comisarul UE pentru consumatori, Meglena Kuneva, a declarat: „Avem nevoie de un nivel ridicat de protecţie, mulţumită căreia toţi consumatorii să poată rezerva un pachet de servicii pentru vacanţe în deplină siguranţă, aşa cum este normal, şi avem nevoie de concurenţă loială, pentru ca întreprinderile să concureze în condiţii de egalitate\".

 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri