Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Udrea: PSD şi PNL, de pe fotolii de senatori şi deputaţi, decid ce e legal sau ilegal, ignorând justiţia

Wednesday, 02 September 2009, 16:59 Sursă: REALITATEA.NET

"Comisia Vanghelie, condusă de Ludovic Orban, a reuşit să demonstreze din nou, pentru a nu ştiu câta oară, că unicul ei scop este acela de a fabrica acuzaţii penale la adresa mea pentru fapte care nu există", se arată în comunicat.

Elena Udrea mai spune că "membrii comisiei încearcă să mă acuze de nerespectarea Constituţiei, a Legii răspunderii ministeriale şi a regulamentului Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care am respectat întocmai şi prevederile acestor acte normative", deoarece "nu au găsit nicio încălcare a legii care să-mi poată fi imputată în activitatea de ministru".

Ministrul Turismului că, prin faptele lor, membrii Comisiei Vanghelie dovedesc "o crasă necunoaştere a legii", deoarece, se afrimă în comunicat, "o eventuală încălcare a Constituţiei sau a regulamentului unei instituţii, fie ea şi Camera Deputaţilor, nu atrage după sine sancţiuni penale".

În opinia Elenei Udrea, "comisia funcţionează ilegal şi abuziv", cu nesocotirea mai multor articole ale Regulamentului Camerei Deputaţilor, precum şi a unor legi care prevăd sancţiuni penale.

Udrea acuză PSD şi PNL că ignoră justiţia şi toate celelalte instituţii ale unui stat democratic. "Bazându-se pe majoritatea pe care o formează în Parlament, PSD şi PNL au ajuns să stabilească, prin vot, că au dreptul să încalce legea. Tot PSD şi PNL decid, de pe fotolii de senatori şi deputaţi, ce e legal sau ilegal, ce este corect sau incorect în România", acuză ministrul Turismului.

Declaraţiile ministrului Elena Udrea vin ca urmare a anuţului făcut miercuri de conducerea Camerei Deputaţilor potrivit căruia Biroul Permanent a decis să declanşeze procedurile preliminare pentru începerea urmăririi penale a Elenei Udrea. Cererea membrilor BP va merge la Comisia juridică, iar decizia finală o va lua plenul. Membrii comisiei de anchetă o acuză pe Elena Udrea că a încălcat legea răspunderii ministeriale prin refuzul de a participa la audieri.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri