Turul Greenpeace de promovare a energiei regenerabile a ajuns la Cernavodă

Tuesday, 14 July 2009, 08:32 Sursă: NewsIn

"Autorităţile locale din oraşele vizitate (Bucureşti şi Mamaia) au fost deschise faţă de această iniţitivă. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu jandarmeria şi poliţia, care la Cernavodă au împânzit locul în care ne aflam, susţinând că evenimentul era ilegal, deşi noi aveam autorizaţie de la Primăria Cernavodă, iar taxa pentru organizare solicitată în acest sens de primărie fusese achitată", a declarat coorodonatorul campaniei în România, Crisanta Lungu.

Greenpeace va continua turul de promovare a energiei regenerabile în oraşele Braşov (Piaţa Sfatului - 15 iulie), Cluj-Napoca (Parcul Central - 17 şi 18 iulie) şi Timişoara (Piaţa Traian - 19 iulie).

"Ne-am dorit foarte mult să fim prezenţi şi la Sibiu, dar nu am primit aprobare din partea primăriei. Nu ni s-a comunicat nici un motiv, deşi am insistat să găsim o soluţie de comun acord", a mai spus reprezentanta Greenpeace.

Conform legislaţiei europene, care a fost aprobată în luna aprilie a acestui an, toate statele membre au obligaţia de a creşte cota de energie regenerabilă până în anul 2020. România trebuie să crească această cotă din domeniul electricităţii, producerii de căldură şi din transport, cu 6 puncte procentuale, de la circa 18%, folosind aproape exclusiv hidroenergie şi biomasă.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri