Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trei kilograme de explozibil au fost furate de la depozitul unei exploatări miniere din Gorj

Monday, 20 July 2009, 12:13 Sursă: Realitatea TV

Reprezentanţii conducerii Exploatării Miniere Motru, au sesizat poliţia, astăzi dimineaţa, anunţând dispariţia a trei kilograme de explozibil (astralită) şi a 1.100 de capse electrice. Materialul explozibil a dispărut din depozitul minei de subteran Ploştina. Dispariţia sa a fost sesizată de paznicii care s-au întors, astăzi, la serviciu, după o lună de şomaj tehnic. Potrivit poliţiştilor, paznicii au găsit tăiate grilele de la gurile de aeraj de la suprafaţă şi de la subteran, iar lacătele de la uşile depozitului erau sparte.

Momentan, nu se ştie cu exactitate când a fost dată spargerea. La faţa locului s-deplasat o echipă complexă de cercetare, alcătuită din poliţişti criminalişti, inspectori din cadrul inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Poliţiştii criminalişti încearcă să afle cât mai multe date despre spargerea care a avut loc la depozitul minei Ploştina. "Poliţia a fost sesizată în această dimineaţă, la ora 10.00 şi o echipă complexă s-a deplasat acolo. Cazul este în cercetare. Explozibilul a dispărut din depozitul minei de subteran Ploştina", a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Inspectorii din cadrul ITM Gorj cercetează inclusiv varianta ca angajaţi ai EM Motru să fie coautori ai furtului de explozibil. "Inspectorii ITM Gorj verifică şi modul în care a fost păstrat acest explozibil. Trebuie verificat daca reprezentanţii exploatării miniere au îndeplinit toate condiţiile de păstrare a explozibilului", a declarat Traian Pătrăşcoiu, inspector şef al ITM Gorj.

Astralita este cel mai ieftin explozibil, ce are în componenţă azotat şi motorină, şi se foloseşte frecvent în exploatările miniere. Efectele folosirii acesteia în mod nesupravegheat pot fi devastatoare.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri