Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Traian Băsescu: România va rămâne în Kosovo şi Afganistan în continuare

Friday, 24 April 2009, 09:55 Sursă: REALITATEA.NET

"Pot să trag o concluzie a celor discutate cu privire la operaţiunile NATO, vizând Kosovo şi Afganistan. Punctul de vedere exprimat a fost că Romînia va rămâne în ambele teatre până când misiunea va fi îndeplinită", a declarat Traian Băsescu la finalul întrevederii cu Scheffer.

"Am abordat în discuţii toată problematica de interes pentru România, dar şi NATO, fie că am abordat problema Afganistan, problema scutului antirachetă, problema extinderii în Balcanii de vest sau problematica legată de situaţia de securitate din regiunea Mării Negre", a mai spus Băsescu.

Preşedintele a făcut precizarea că, în timpul mandatului lui Scheffer, mandat care se încheie pe 31 iulie 2009, România a trecut prin două statute în cadrul NATO: cel de nou membru al Alianţei şi, la final de mandat, statutul de membru solid şi credibil al Alianţei NATO.

Scheffer crede că România va juca un rol foarte important în noul concept strategic NATO

Jaap de Hoop Scheffer i-a mulţumit preşedintelui Băsescu pentru invitaţia pe care i-a făcut-o şi a spus că Bucureştiul este "un loc special". Totodată, Scheffer a amintit de summitul de la Bucureşti care a fost un foarte mare succes.

Secretarul general NATO a vorbit şi de trupele româneşti din Afganistan. "Îmi exprim respectul pentru soldaţii, bărbaţi şi femei, care servesc în teatrele de operaţiuni ale NATO. Misiunea lor nu este uşoară dar este îndeplinită cu mare succes. Doresc să transmit condoleanţe familiilor celor 11 soldaţi care au plătit cel mai mare preţ cu ocazia misiunilor", a spus Scheffer.

Scheffer crede că România va juca un rol foarte important în noul concept strategic care va reprezenta un exerciţiu pentru NATO, pentru transformarea acestei organizaţii într-una de securitate unică.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri