Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tot mai mulţi români renunţă la mersul cu automobilul

Sunday, 19 April 2009, 04:04 Sursă: Realitatea TV

Scuterele par să fie afacerea momentului. În timp ce dealerii auto se plâng că vânzările scad de la o lună la alta, pe piaţa micilor vehicule pe 2 roţi se întâmplă contrariul.

Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, în 2008 piaţa moto a crescut de cinci ori faţă de 2007, iar baza a fost vânzarea de scutere. Din aproape 16 mii de vehicule pe 2 roţi, 9.500 au fost scutere.

Biciclete revin şi ele la modă. Sunt economice, mult mai comode în trafic şi, mai mult decât motocicletele, sunt bune pentru sănătate.

Pentru bucureşteni s-a deschis şi un centru de închiriere, pe bulevardul Kogălniceanu, lângă Opera Naţională. Taxa pentru a folosi bicicleta o zi întreagă taxa este de 20 de lei. Vânzările de biciclete au crescut si ele. În ultimul an, numai în Bucureşti s-au vândut aproximativ 20 de mii de unităţi. În diverse momente şi din diferite motive, politicienii au urcat şi ei pe biciclete. Au făcut-o chiar şi doi foşti şefi ai guvernului, Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu.

Metroul este şi el o soluţie economică de transport. Este drept că nu întotdeauna comodă, mai ales la când sute de mii de oameni intră sau ies de la serviciu.

O garnitură de metrou plină însemnă aproximativ 300 de autoturisme care nu circulă. Asta în condiţiile în care, în Bucureşti se află în trafic aproape 1 milion şi jumătate de maşini.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri