Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Top 5 riscuri politice pentru economia României

Tuesday, 24 November 2009, 20:32 Sursă: Business Standard

Sunt puţine şanse ca guvernarea să fie preluată de o largă coaliţie, lucru care ar putea fi chiar dăunător. Totuşi, partidele ar trebui să renunţe, în criză, la una dintre principalele arme politice: logica ofsaidului.

Există adevăruri care nu pot fi rostite, pentru că acela care le rosteşte primul are cel mai mult de pierdut politic. Care este rezolvarea acestei situaţii? În teoria jocurilor, cartelul! Dacă toate - dar absolut toate - partidele importante îşi asumă realitatea, nu mai au nimic de pierdut. În schimb, am avea de câştigat noi. Care sunt principalele riscuri în economie pentru care politicienii ar trebui să găsească rezolvări:

1. Prelungirea negocierilor parlamentare pentru desemnarea premierului. În ultimele două luni, a fost suficient timp pentru ca orice scenariu electoral să aibă un Guvern pregătit să preia. Toate cele trei partide importante, sau două câte două, ar trebui să se aşeze la masa de negociere şi să formuleze un scenariu de colaborare, chiar dacă nu-şi doresc în ruptul capului să-l pună în aplicare. Nu se ştie niciodată. Citeşte mai mult în Business Standard

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri