Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Teorie conspiraţionistă: Gripa porcină, provocată de al-Qaida şi lorzii drogurilor din Mexic

Thursday, 30 April 2009, 17:34 Sursă: NewsIn

Găsirea sursei noului virus este de o importanţă crucială pentru cercetători, pentru că a înţelege cum a suferit mutaţii poate duce la dezvoltarea de medicamente şi vaccinuri mai bune.

Însă una dintre variantele pe care cercetătorii cu siguranţă nu le vor studia este un articol pe internet care acuză cartelurile drogurilor din Mexic de colaborare cu al-Qaida pentru declanşarea acestei epidemii.
"Afirmaţiile legate de conspiraţii se bazează pe faptul că această nouă combinaţie nu ar fi apărut natural, dar nu este adevărat", scrie editorul de la New Scientist, Michael Le Page.

În aceeaşi linie, ministrul Agriculturii din China a fost miercuri obligat să dezminte informaţiile care vorbeau despre porci morţi găsiţi într-o provincie din sud-est, care  ar fi fost la originea izbucnirii epidemiei de gripă porcină. Iar în Mexic, cel puţin două ziare s-au concentrat pe o fermă condusă de un subcontractor al companiei de produse alimentare Smithfield Foods.

Unele dintre zvonuri vorbesc despre vapori toxici ce ar fi provenit de la excrementele porcilor şi despre muşte - niciunul dintre aceşi factori nu sunt cunoscuţi ca vectori pentru viruşii gripei. "În baza informaţiilor de care dispunem, Smithfield nu are niciun motiv să creadă că virusul este în vreum fel legat de operaţiunile sale din Mexic", a subliniat compania.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri