Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tenis - România va întâlni Suedia în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis

Tuesday, 12 May 2009, 10:46 Sursă: NewsIn

Meciul se va disputa în Suedia, în perioada 18-20 septembrie.

Echipa României de Cupa Davis ocupă locul 19 în ierarhia competiţiei şi nu a mai fost cap de serie la această tragere la sorţi.

Cele opt echipe care vor câştiga barajul vor juca în 2010 în Cupa Davis, în timp ce învinsele vor evolua în Grupa I din 2010.

România a fost învinsă în luna martie de Rusia, în primul tur al Grupei Mondiale din Cupa Davis, scor 4-1.

Andrei Pavel: "Suedia este o echipă de bătut, am avut noroc"

Căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Davis, Andrei Pavel, a declarat, marţi, pentru NewsIn, că Suedia este un adversar accesibil. Deşi ar fi preferat ca meciul să se joace în România, pe zgură, el mizează pe forma bună arătată de Victor Hănescu şi Victor Crivoi.

"Am avut noroc că nu am picat cu Serbia sau Franţa, dar şi ghinion că nu jucăm acasă. Jucăm cu Suedia la ei acasă şi sigur va fi vorba de o suprafaţă rapidă, dar eu cred că sunt de bătut. Ar fi fost bine să jucăm acasă, pe zgură. Şanse avem, Hănescu şi Crivoi sunt la cele mai bune clasări din carieră, în timp ce la dublu avem mai mult variante, cu Tecău, poate Copil, poate Mergea, vom vedea", a afirmat Pavel, care a conchis: "România poate învinge Suedia, chiar dacă joacă în deplasare".

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, a vorbit despre adversarul României în meciul de baraj: "Se poate spune că e cu noroc, în locul Suediei putea fi Serbia sau Franţa. Eu aş fi preferat Brazilia pentru că jucam acasă. Totuşi tragerea a fost cu noroc, dar acum totul depinde de ceea ce vor face băieţii pe teren, acolo se va vedea cine e favorita".

România şi Suedia s-au mai întâlnit doar o singură dată în 1979, în semifinale, când suedezii s-au impus cu 3-2. Echipa României de Cupa Davis ocupă locul 19 în ierarhia competiţiei şi nu a mai fost cap de serie la această tragere la sorţi.

Cele opt echipe care vor câştiga barajul vor juca în 2010 în Grupa Mondială a Cupei Davis, în timp ce învinsele vor evolua în Grupa I din 2010.

Celelalte meciuri din cadrul barajului pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis: Chile - Austria; Belgia - Ucraina; Brazilia - Ecuador; Olanda - Franţa; Africa de Sud - India; Serbia - Uzbekistan; Italia - Elveţia.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri