Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Târgumureşeanul Eduard Costin sărbătorea Ziua Naţională a României pe 10 mai

Tuesday, 01 December 2009, 20:10 Sursă: REALITATEA.NET

Ziua de 10 mai era legată în mod deosebit de acordarea titlului de rege al tuturor românilor, domnitorului Carol I şi de declararea Independenţei de Stat a României.  Eduard Costin îşi aminteşte că, fiind primăvară, doamnele ieşeau în centru îmbrăcate elegant, purtând umbreluţe colorate,  pentru a urmări defilarea armatei.  Şi atunci românii sărbătoreau în stradă.

Ziua de 1 Decembrie este o zi specială pentru Eduard Costin.  An de an,  a jucat hora unirii în centrul oraşului. Acum însă, din cauza vârstei sărbătoreşte acasă.

\"Ca orice om în zi de sărbătoare,  ridic şi eu un pahar întotdeauna în cinstea celor care au reuşit să facă această sărbătoare să fie viabilă şi azi\", a declarat Eduard Costin.

Târgumureşeanul de 94 de ani crede că oricare ar fi ziua stabilită în mod oficial ca Zi Naţională, românii trebuie să înţeleagă că este un gest firesc să îţi iubeşti ţara.

\"Patriotismul este de fapt sentimentul acela pe care trebuie fiecare om să-l aibă faţă de locul unde s-a născut el, nu înseamnă pentru asta că trebuie să-i dai în cap altuia, ca să îl  înveţi minte că acolo este un loc sfânt pentru tine\" , susţine Eduard Costin.

Ziua de 10 mai a căzut din calendarul zilelor de sărbătoare ale românilor odată cu înlăturarea monarhiei în 1947.  Ulterior, comuniştii au încercat să şteargă această zi din memoria colectivă a poporului.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri