Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Târg de joburi în străinătate pentru medicii români, cu oferte salariale de până la 12.000 de euro

Thursday, 15 October 2009, 17:27 Sursă: NewsIn

Locurile de muncă sunt în Marea Britanie, Irlanda, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Olanda, Austria, Franţa, Malta, Spania, Australia, Noua Zeelandă, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat.

Cele mai mici salarii oferite în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale sunt cuprinse între 2.000-3.000 de euro pe lună, pentru posturi în Germania care se adresează medicilor tineri şi proaspeţilor absolvenţi. Medicii seniori, cei mai cautaţi, pot obţine salarii ce ajung şi la 10.000-12.000 de euro pe lună în Marea Britanie şi ţările scandinave.

Printre specializările medicale cu cea mai mare căutare se numără anestezia, medicina de urgenţă, radiologia, chirurgie ortopedică şi psihiatria.

Pe lângă pachetul salarial extrem de atractiv pentru medicii români, agenţiile de recrutare internaţionale pot să ofere, gratuit, şi alte avantaje, cum ar fi cursuri de limbă gratuite pentru medicul respectiv, analize de sânge necesare angajării, consultanţă pe parcursul întregului proces de înscriere, relocare şi aranjamente de călătorie.

Organizatorii aşteaptă un număr de vizitatori cel puţin egal cu cel de anul trecut. "Ne aşteptăm să avem peste 1.500 de vizitatori, cât au fost anul trecut, când oferta cuprindea circa 1.500 de job-uri", a precizat Simona Oprea, PR manager la compania Huston NPA, care susţine campania de promovare a evenimentului în România.

Pe lângă târgul găzduit, în Capitală, de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", organizatorii târgului, compania poloneză de recrutare Hearty Europe LLC, au pregătit un eveniment similar şi la Cluj-Napoca, la Hotel City Plaza, în perioada 23-24 octombrie.

Intrarea este liberă, iar vizitatorii sunt aşteptaţi vineri între orele 11.00 şi 18.00, iar sâmbătă între 10.00 şi 16.00.

Salariile mult mai mari decât cele din România reprezintă principalul motiv al exodului personalului medical în străinătate. Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, de pildă, înregistrează un deficit semnificativ de medici specialişti în anestezie, terapie intensivă, imagistică şi dializă, după ce peste 60 de doctori au plecat, în acest an, în străinătate, pentru lefuri mai mari, a declarat  în septembrie, directorul spitalului, dr. Mircea Beuran.

 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri