Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sute de studenţii din ţară au protestat, miercuri, în semn de solidaritate cu manifestanţii de la Chişinău

Wednesday, 08 April 2009, 13:42 Sursă: Realitatea TV

Aproape 500 de tineri s-au adunat în centrul Timişoarei pentru a-şi arăta solidaritatea cu prietenii şi rudele din Republica Moldova. Alături de studenţii basarabeni, la manifestare au participat şi foarte mulţi tineri români.

Sute de tineri s-au adunat şi în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Mulţi dintre manifestanţi sunt studenţi basarabeni.

Peste 50 de studenţi basarabeni au protestat, miercuri seară, în Piaţa Avram Iancu din municipiul Cluj Napoca, împotriva acţiunilor de reprimare a protestelor anticomuniste din Chişinău.

Studenţii au stat paşnici pe marginea fântânii din piaţă şi fiecare dintre ei a aprins câte o lumânare, în semn de doliu pentru evenimentele din Republica Moldova, ulterioare alegerilor din 5 aprilie.

"Toţi studenţii din Cluj au vrut să organizeze, din proprie iniţiativă, acest eveniment. Vrem să ne arătăm solidaritatea faţă de fraţii noştri de peste Prut şi faţă de acţiunile anticomuniste care au loc acolo. Considerăm că în Moldova se încalcă drepturile omului şi dreptul la liberă exprimare", a declarat vicepreşedintele Grupului de Iniţiativă Basarabeană (GIB) Cluj Napoca, Andrian Dudonu.

Preşedintele GIB a mai precizat că a vorbit cu tatăl său, care locuieşte într-o provincie din Republica Moldova, şi acesta i-a lăsat impresia că moldovenii sunt extrem de prost informaţi din cauză că televiziunea de stat ignoră protestele de la Chişinău.

Peste o sută de studenţi basarabeni au manifestat, miercuri, în faţa Casei de Cultură din municipiul Suceava, acuzând fraudarea alegerilor din Republica Moldova şi în semn de solidaritate cu tinerii care protestează la Chişinău.

O parte din studenţii prezenţi la protest au purtat tricouri inscripţionate cu cifra 193, în semn de solidaritate cu tinerii arestaţi de autorităţile comuniste de la Chişinău.

Aproximativ 200 de studenţi basarabeni au protestat miercuri pe treptele Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, în semn de solidaritate cu manifestanţii de la Chişinău. Alături de protestatari s-au aflat şi membri ai grupării radicale "Noua Dreaptă", ai galeriei de la echipa de fotbal Oţelul şi studenţi români. 

Tinerii au susţinut că vor să sensibilizeze opinia publică faţă de ceea ce se întâmplă în Moldova. "Suntem foarte nemulţumiţi de rezultatul alegerilor din Moldova şi trebuie o schimbare pentru că numai la noi pot vota şi morţii", a spus unul dintre protestatari.

Este pentru a treia zi consecutiv în care studenţii basarabeni de la Universitatea gălăţeană protestează faţă de rezultatul alegerilor din Republica Moldova.

Aproximativ 50 de tineri din Hunedoara au organizat, miercuri seara, un miting în semn de solidaritate cu tinerii care protestează la Chişinău.

Şi în Valea Jiului mai mulţi tineri au ieşit pe străzi pentru a-şi arăta susţinerea pentru moldovenii de peste Prut, care nu recunosc rezultatul alegerilor câştigate de comunişti.

Peste 200 de studenţi basarabeni au protestat, miercuri seară, în Piaţa Unirii din Iaşi, în semn de solidaritate cu manifestaţiile din Chişinău, fiind cea de-a treia manifestare de acest gen din ultimele două zile.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri