Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Sute de studenți la medicină s-au înscris voluntari să ajute în spitale, în contextul pandemiei

Wednesday, 18 March 2020, 16:48 Sursă: Realitatea.NET

Potrivit unui comunicat al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, peste 200 de studenți din anul IV, V și VI al instituției de învățământ s-au înscris voluntari pentru a ajuta medicii.

”Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti a început recrutarea studenţilor, ajungând momentan la peste 200 de înscrieri. Potrivit SSMB, recrutarea este momentan preventivă, studenţii fiind pe poziţii şi pregătiţi să intervină în situaţia depăşirii capacităţii structurilor existente”.

La Sibiu, 35 de studenți de la Facultatea de Medicină – 26 mediciniști și 9 de la Asistență Medicală Generală – au anunțat până miercuri la prânz că se oferă voluntari pentru spitalele din oraș, potrivit decanului facultății, dr. Gabriela Boța, citată de Agerpres. Aceasta arată că “am început recrutarea, pe bază de voluntariat, a studenţilor de la Medicină şi a celor de la Asistenţă medicală generală, conform ordinului semnat de dr Arafat. Termenul este până vineri. Listele se fac de către şefii de an”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri