SUA înregistrează primele cazuri suspecte de gripă A(H1N1) la porci

Saturday, 17 October 2009, 08:34 Sursă: NewsIn

"Suntem în curs de testare a eşantioanelor provenite din Minnesota pentru a determina dacă avem de-a face cu o pandemie legată de gripa A(H1N1)", a declarat secretarul pentru agricultură Tom Vilsack într-un comunicat. Rezultatele sunt aşteptate în zilele următoare.
"Vreau să le reamintesc oamenilor că nu se pot infecta mâncând porc", a subliniat el.
Virusul A(H1N1), care continuă se se propage în emisfera nordică, a provocat până în prezent moartea a 4.735 persoane din 191 de ţări, arată cel mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Majoritatea victimelor, 3.406, au fost înregistrate în Statele Unite şi Mexic, unde, de altfel, a apărut virusul în primăvară. În Asia s-au înregistrat 962 de morţi, iar cele mai puţine decese, 207, s-au produs în Europa.

Ţinând cont de faptul că unele ţări nu contabilizează foarte riguros cazurile de gripă porcină, OMS estimează că, până în prezent, circa 400.000 de persoane au fost infectate cu A(H1N1) în toată lumea.

În România, numărul total al cazurilor de gripă porcină a ajuns la 364 după ce, în această săptămână, a fost confirmat un focar cu 14 cazuri la Centrul de schimburi internaţionale "Gaudeamus" din Iaşi. Primul caz de infectare cu virusul A(H1N1) din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără venită din SUA.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri