Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Steaua a scăpat doar cu avertisment! Derby-ul cu Rapid se va disputa cu suporteri în tribune!

Wednesday, 13 May 2009, 14:34 Sursă: REALITATEA.NET

"Am primit doar avertisment şi amendă de 50.000 de RON! Vom avea suporterii lîngă noi la acest meci!", a spus Valeriu Argăseală, la GspTv.

Steaua a primit un ultim avertisment şi o amendă în valoare de 50.000 de lei, a confirmat şi preşedintele Comisiei, Daniel Cernat, pentru NewsIn.

Membrii Comisiei de Disciplină au considerat că formaţia din Ghencea nu este recidivistă, incidentele fiind încadrate la articolul 83, alineatul 4.d, în care "aruncarea cu obiecte către alţi spectatori sau în teren se sancţionează cu avertisment şi penalitate de la 30.000 la 80.000 de lei".

În cazul în care Steaua va recidiva, va fi sancţionată cu o penalitate de la 40.000 la 100.000 de lei, iar terenul va fi suspendat între două şi patru jocuri.

La începutul derby-ul cu Dinamo, fanii Stelei au aruncat cu mai multe torţe pe teren, acestea căzând în careul lui Florin Matache. Apoi, la scurt timp, steliştii au aruncat cu torţe şi în sectorul rezervat fanilor dinamovişti. Pe tot parcursul jocului, suporterii roş-albaştri au aprins torţe şi au scandat injurii la adresa adversarilor. În urma incidentelor, Jandarmeria a aplicat o amendă în valoare de 100.000 de lei grupării din Ghencea.

Deşi Comisia de Disciplină consideră că gruparea din Ghencea nu este recidivistă, în turul campionatului formaţia bucureşteană a mai fost amendată cu 40.000 de lei pentru comportamentul fanilor de la derby-ul din deplasare cu Rapid. De asemenea, la partida cu FC Timişoara de pe teren propriu, fanii Stelei au intrat în conflict direct cu forţele de ordine după ce au aprins mai multe torţe. În urma ciocnirilor, aproximativ 30 de ultraşi au fost conduşi la Poliţie.

Derby-ul Steaua - Rapid se va disputa vineri, de la ora 21.00, în Ghencea, şi contează pentru etapa a 31-a a Ligii I.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri