Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Spitalul "Marie Curie" vrea să facă o secţie de chirurgie cardiovasculară

Sunday, 12 April 2009, 03:16 Sursă: Realitatea TV

Aproximativ 1000 de copii cu probleme cardiace grave se nasc anual în ţara noastră. Singura lor şansă este o intervenţie chirurgicală, însă în România există doar două departamente de cardiochirurgie: la Târgu Mureş şi la Cluj. Unii copii ajung acolo la timp iar alţii sunt duşi de părinţi în străinătate. Pentru cei care rămân în spitale, eforturile medicilor sunt, uneori, inutile pentru că în lipsa aparaturii de specialitate, unele inimi încetează să bată.

"Este imposibil pentru copiii care au afecţiuni cardiace din zona Munteniei, a Moldovei, pentru că nu există niciun departament de chirurgie cardiovasculară în aceste zone", a precizat Buzatu Daniel, manager Spitalul Marie Curie CAS.

Cei care vor să doneze au la dispoziţie conturile Asociaţiei Inima Copiilor, disponibile şi pe site-ul www.inimacopiilor.ro Tot acolo puteţi dona bani prin intermediul unui formular on-line. De asemenea, cu fiecare sms trimis la 858 contribuiţi cu 2 euro la strângerea sumei necesare. 

Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea sălilor de operaţie şi de terapie intensivă, a mobilierului şi a personalului medical. În fiecare an, peste 100 de mii de copii trec pragul spitalului, iar o treime dintre ei sunt internaţi. 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri