Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Specialiştii nu cred că euro se va vinde în 2009 cu mai puţin de 4 lei

Saturday, 18 April 2009, 11:26 Sursă: Realitatea TV

Mai mult, economiştii consideră că leul va pierde din greutate după sărbătorile pascale, atunci când vor începe să fie plătite facturile pentru importuri. Specialiştii nu cred că cele cinci miliarde de euro care vor intra în ţară în luna mai vor contribui la o apreciere semnificativă a monedei naţionale.

Preşedintele ţării declara în urmă cu câteva săptămâni că luna mai va fi totuşi una benefică monedei naţionale datorită valutei care va intra în conturile BNR.

Deşi la începutul acestei săptămâni leul dădea semne de redresare, analiştii economici cred că declinul monedei va continua. "Leul se va deprecia şi mai mult decât săptămâna asta începând de marţi, adică euro va creşte pentru simplul motiv că tot ceea ce s-a importat în aceste zile, tot ce am mâncat de Paşte de marţi încolo trebuie plătit. Importatorii trebuie să-şi plătească marfa", a declarat economistul Cristian Sima.

De altfel, majoritatea analiştilor bancari estimează că până la finalul anului, euro va atinge un nou maxim istoric şi se va vinde cu 4,5 lei. De la începutul anului până acum moneda unică europeană s-a tranzacţionat doar peste nivelul de 4 lei.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri