Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Socialiştii au revenit la putere în Grecia, iar premierul în exerciţiu şi-a anunţat demisia

Monday, 05 October 2009, 04:00 Sursă: Realitatea TV

Explozie de bucurie duminică seară pe străzile din Grecia, după ce exit-poll-urile au anunţat victoria socialiştilor la alegerile legislative anticipate. Liderul PASOK, Georgios Papandreou a fost primit ca un erou la sediul de campanie.

În faţa mulţimii entuziaste, viitorul prim-ministru a recunoscut că îl aşteaptă o sarcină dificilă la conducerea guvernului elen: "Ne aflăm aici împreună în faţa unei mari responsabilităţi pe care mi-o asum. Responsabilitatea unei schimbări a viitorului acestei ţări, pentru o ţară unită, plină de umanitate, dezvoltare şi progres".

Din sediul central al partidului Noua Democraţie, premierul în exerciţiu Costas Karamanlis şi-a recunoscut înfrângerea. I-a adresat felicitări rivalului său, apoi şi-a anunţat retragerea de la conducerea formaţiunii a cărui lider a fost în ultimii 12 ani: "Există o singură cale responsabilă şi onestă. Accept responsabilitatea acestui rezultat şi voi începe procedurile pentru alegerea unui nou preşedinte al partidului Noua Democraţie".

Eşecul conservatorilor la aceste alegeri nu este o surpriză. Noua Democraţie a pierdut mult din sprijinul alegătorilor în urma unui lung şir de scandaluri de corupţie, violenţe de stradă şi probleme în sistemul finanţelor publice.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri