Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şoc în Polonia, după executarea unui ostatic polonez în Pakistan

Monday, 09 February 2009, 16:29 Sursă: NewsIn

"Polonia nu a avut niciodată de-a face cu acest gen de situaţie", a declarat la televiziune consilierul pentru securitate al premierului, Jacek Cichocki.

Ministrul de externe Radoslaw Sikorski tocmai anunţase că "scenariul cel mai grav" se confirmă, după autentificarea unei înregistrări video difuzată cu o zi înainte de talibani şi prezentată ca fiind realizată la executarea inginerului polonez Piotr Stanczak.

"Acum, când nu mai putem să-l salvăm pe compatriotul nostru, putem să facem eforturi să îi pedepsim pe asasini", a afirmat ministrul, explicând că, după consultări cu ministrul justiţiei, Varşovia va lansa mandate de arestare împotriva suspecţilor.

Militanţi din Mişcarea talibanilor pakistanezi, care are legături cu al-Qaida, au difuzat duminică înregistrarea video cu decapitarea ostaticului polonez, afirmând că l-au ucis pentru că Islamabadul refuza să elibereze rebelii pe care îi deţine. Potrivit Guvernului polonez, printre rebelii a căror eliberare era solicitată de talibani figura asasinul jurnalistului american Daniel Pearl, executat în 2002 în Pakistan. Răpitorii cereau de asemenea ca Varşovia să îşi retragă cei 1.600 de militari desfăşuraţi în Afganistan.

Piotr Stanczak, în vârstă de 42 de ani, tatăl unui băieţel de 13 ani, a fost capturat în 28 septembrie în nord-vestul Pakistanului. El lucra pentru o companie poloneză de prospectare geofizică, Geofizyka Krakow.

Vestea morţii sale este pe prima pagină a tuturor ziarelor naţionale, dintre care unele difuzau imagini cu inginerul înconjurat de răpitorii înarmaţi.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri