Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sindicaliştii se vor reîntâlni miercuri cu ministerele să discute despre legea salarizării unice

Friday, 24 April 2009, 11:42 Sursă: NewsIn

"A fost o discuţie de principiu. S-a vorbit despre încadrarea pe poziţii similare a angajaţilor din sectorul public, dar nu şi despre echivalări salariale. Despre echivalarea salariilor în funcţie de anumite criterii va fi vorba în timp şi treptat, în funcţie de criteriile stabilite", a declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, Vasile Lincu, la finalul discuţiilor de la Ministerul Muncii.

El a afirmat că ministerele Justiţiei, Internelor, Externelor şi Apărării "au boicotat şi de această dată dezbaterile, deoarece nu au prezentat nomenclatoarele".

"Dorim să existe mai multă transparenţă. În viitor, vor exista minute ale acestor şedinţe care vor fi prezentate ulterior ministerelor, sindicatelor şi opiniei publice", a adăugat Lincu.

El a adăugat că discuţiile trenează pentru că "termenul de echivalare este greşit, deoarece, pentru început, va fi vorba de încadrarea pe poziţii similare a angajaţilor din sectorul public, dar pot exista diferenţe foarte mari de salarizare".

Premierul Emil Boc declara miercuri că Executivul a aprobat principiile Legii salarizării unice în sistemul bugetar, urmând ca proiectul de Lege să fie elaborat de Ministerul Muncii până pe 30 iunie 2009.

Boc a mai spus că legea salarizării unice va fi implementată pe o perioadă de trei ani, începând cu 2010, iar raportul dintre salariul minim pe economie şi salariul de bază maxim va fi de cel mult 1 la 15, prin creşterea salariilor mici şi medii, concomitent cu îngheţarea sau majorarea cu sume mici a salariilor mari.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri