Serviciul de Ambulanţă Mehedinţi face cu greu faţă solicitărilor, pentru că nu are medici suficienţi

Thursday, 04 June 2009, 08:13 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

În prezent, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi există doar 12 medici.

"Am­bulanţa Mehe­dinţi func­ţio­nează cu 12 me­dici, zece în staţia cen­trală şi doi în sub­staţii. Ar mai fi ne­voie de per­sonal, deoarece avem cinci sub­s­taţii şi în fie­care substaţie ar trebui să fie câte un medic", a declarat Dum­­brăvica Florăscu, di­rector medical SJA Me­hedinţi.

Deşi există în medie o sută de solicitări în 24 de ore, urgenţele la Drobeta Turnu Severin sunt asigurate de doi medici în timpul zilei, iar alţi doi în timpul nopţii, iar pentru consul­taţiile la domiciliu există un singur medic. Atunci când ambulanţele pleacă la cen­trele medicale universitare, se întâmplă, de multe ori, ca doc­torii să fie chemaţi chiar din timpul liber pentru a asi­gura necesarul medical. 

"La Ser­viciul Judeţean de Ambu­lanţă avem în medie o sută de so­licitări pe 24 de ore, urgenţe minore şi majore asigurate de doi medici pe zi şi doi pe timp de noapte, care, dacă sunt ple­caţi în curse externe, gen Bucureşti, Timişoara, Craiova, suntem nevoiţi să solicităm serviciile colegilor care vin din tim­pul lor liber", a  afirmat Alexan­dru Trăilă, medic am­bulanţă SJA Mehedinţi.

Instituţia mai are ne­voie de cel puţin trei medici care să asigure asistenţa me­di­cală pe ambulanţă. În sub­staţiile Vînju Mare, Baia de Aramă şi Or­şova nu există medici, ser­viciul medical fiind as­igurat de asistenţi. La ultimul con­curs pentru posturile de medic la Ambulanţă, au fost scoase patru posturi, însă a fost ocupat doar un loc.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri