Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scrutinul pentru prezidenţiale, monitorizat prin camere web

Wednesday, 23 September 2009, 17:16 Sursă: REALITATEA.NET

"Pentru prima dată am introdus ştampile de vot personalizate pe care sunt inscripţionate numărul secţiei de vot şi numele judeţului în care s-a votat. Astfel, chiar dacă ştampila va fi pierdută, nu va mai putea fi folosită în alte secţii de vot", a explicat, miercuri, ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica. 

Potrivit lui Nica, persoanele care îşi exercită dreptul de vot în secţiile speciale vor fi obligate să semneze o declaraţie pe proprie răspundere în care se precizează că au luat la cunoştinţă prevederile legale cu privire la votul multiplu, pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Mai mult, pentru a se evita "orice chestiune care ţine de o votare cu un exces de tuş şi apariţia votului respectiv pe pagina principală sau pe contra pagină", s-a luat decizia ca buletinul de vot să aibă prima pagină liberă pe contra-copertă şi pagină liberă pe ultima pagină, rămânând doar paginile din interior, pe care sunt trecute numele candidaţilor.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc duminică, 22 noiembrie, urmând ca al doilea tur, dacă va fi cazul, să fie organizat în 6 decembrie.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri