Scandal sexual în Franţa: Ministrul Culturii a recunoscut că a făcut sex cu băieţi în Thailanda

Friday, 09 October 2009, 03:49 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
Un scandal sexual zdruncină guvernul de la Paris. Ministrului Culturii Frederic Mitterrand i s-a cerut demisia după ce a recunoscut într-o carte că a plătit pentru a întreţine relaţii sexuale cu bărbaţi.
Într-un interviu acordat unui post de televiziune francez, Frederic Mitterrand a recunoscut că a plătit în Thailanda pentru a întreţine relaţii intime cu persoane de sex masculin. A respins însă orice acuzaţie de pedofilie.

"Da, am avut relaţii cu băieţi. Este cunoscut acest fapt şi nici nu am încercat să-l ascund. Nu trebuie să confundăm homosexualitatea cu pedofilia. De fiecare dată am fost cu oameni de vârsta mea sau cu cinci ani mai tineri şi de fiecare dată a fost un act consimţit", a declarat ministrul francez al Culturii, Frederic Mitterrand.

Ministrul şi-a recunoscut inclinaţiile homosexuale într-o carte autobiografică, publicată în 2005. Subiectul a revenit în atenţie odată cu arestarea în Elveţia a regizorului Roman Polanski. La momentul respectiv, Mitterrand i-a luat fervent apărarea artistului, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, şi a criticat Statele Unite. Ulterior a recunoscut că a acţionat sub impulsul emoţiilor.

Ministrul Culturii a declarat că nu intenţionează să-şi prezinte demisia şi că, mai mult, se bucură de sprijinul preşedintelui Nicolas Sarkozy şi a premierului Francois Fillon.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri