Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şapte elevi şi 12 profesori supraveghetori, eliminaţi de la Bacalaureat la un liceu din Suceava

Friday, 26 June 2009, 15:38 Sursă: NewsIn

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Suceava, Laurenţia Hacman, a declarat, pentru NewsIn, că "în Centrul de examen nr. 4 'Samuil Isopescu' Suceava s-au înregistrat şapte cazuri de fraudă, fiind dispuse măsurile de eliminare din examen a candidaţilor surprinşi copiind. Situaţiile au fost consemnate în documentele comisiei de examen din şcoală şi aduse la cunoştinţa Comisiei judeţene de Bacalaureat".

Hacman a precizat că deoarece elevii au fost surprinşi încercând să fraudeze examenul de către preşedintele comisiei, nu de profesorii supraveghetori, aceştia au fost eliminaţi de la următoarele probe.

"Având în vedere că elevii au fost surprinşi de către preşedintele comisiei de examen şi nu de către profesorii supraveghetori, preşedintele Comsiei Judeţene de Bacalaureat, inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu, a dispus eliminarea profesorilor respectivi de la supravegherea pentru următoarele probe. După încheierea sesiunii de examen, situaţia va fi analizată de către Consiliul de Adminstraţie al IŞJ Suceava, potrivit legislaţiei în vigoare", a mai spus Laurenţia Hacman, purtător de cuvânt al IŞJ Suceava.

Patru dintre elevii prinşi copiind provin de la Colegiul Tehnic "Samuil Isopescu" Suceava, doi de la Liceul cu Program Sportiv Suceava iar al şaptelea a absolvit liceul la Grupul Şcolar Liteni.

Din cei 6.579 de elevi înscrişi pentru această sesiune a examenului de Bacalaureat în judeţul Suceava, s-au prezentat la examen 6.575 de candidaţi, patru fiind absenţi.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri