Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Săptămâna Mediului Tău a început cu defrişarea Parcului Brezoianu

Monday, 01 June 2009, 23:32 Sursă: Realitatea TV

Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Dacă în urmă cu câteva săptămâni primarul Oprescu spunea că toţi copacii din parcul Brezoianu vor fi transplantaţi în parcul Izvor, lucrurile nu s-au întâmplat chiar aşa. Luni după-amiază toţi copacii au fost tăiaţi.

În locul parcului urmează să fie construit Monumentul Holocaustului. Reprezentanţii primăriei Capitalei spun că toate condiţiile impuse de avizul de defrişare au fost respectate: "S-au plantat, în compensare, 124 de platani în Parcul Izvor; gardul viu a fost transplantat, o parte la scuarul din Şoseaua Viilor, iar cealaltă parte în faţa clădirii Ministerului de Interne. Trandafirii au fost replantaţi, o parte, în faţa clădirii Ministerului de Interne, iar altă parte la sera ADP sector 5.

În tot acest timp, câţiva kilometri mai departe, în piaţa Constituţiei, ministrul Mediului demara campania "Săptămâna Mediului Tău". Sute de copii au desenat simbolic, pe asfalt, un arbore uriaş.

Un raport al Primăriei arată că fiecărui bucureştean îi revin aproape 17 metri de spaţiu verde. Adică de trei ori mai puţin decât recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri