Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sanitas: Vom continua protestele, până când problemele salariale din sistemul sanitar vor fi soluţionate

Monday, 05 October 2009, 09:49 Sursă: REALITATEA.NET

''În sănătate  sunt 24.000 de posturi libere de la începutul anului. Acest număr a crescut prin plecarea în străinătate a medicilor şi asistenţilor medicali, iar măsura de concediu fără plată pentru 10 zile ar pune în pericol sistemul sanitar'', a precizat Adrian Bârea, vicepreşedinte Sanitas.

Reprezentanţii Sanitas susţin că nu vor renunţa la proteste, atâta timp cât problemele salariale din sistemul medical nu vor fi soluţionate. 

''Deşi premierul susţine că nu vor fi atinse salariile,  de fapt ele sunt atinse. În trimestrul 4, prima de stabilitate în sistemul sanitar este anulată, iar de la 1 ianuarie 2010, sâmbetele şi duminicile nu vor mai fi plătite'', a mai spus liderul Sanitas.

Sindicaliştii din Alianţa Bugetarilor au discutat luni cu Gheorghe Pogea, ministru al Finanţelor, dar şi ministru interimar al Muncii. La discuţii a participat şi primul-ministru Emil Boc. 

Peste 800.000 de bugetari din educaţie, sănătate şi administraţie publică au întrerupt luni activitatea în semn de protest faţă de legea unică de salarizare, de trimiterea în concediu neplătit timp de 10 zile a salariaţilor din domeniul public în perioada octombrie - decembrie 2009 şi de concedierea unui număr mare de salariaţi anunţată pentru anul 2010.

 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri