Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sancţiune în cazul doctorului care a trimis un bărbat cu HIV să ducă proba de sânge la laborator

Wednesday, 28 January 2009, 14:30 Sursă: NewsIn

"Declaratia ei doctorului a fost că pe acest pacient îl cunoştea de multă vreme, el urma să plece în străinatate, motiv pentru care a dorit să rezolve problema acestei analize foarte repede şi a reacţionat aşa cum s-a văzut. Greşeala priveşte profesionalismul şi deontologia medicală. În primul rând, reactivii se aflau în spital. Sunt circuite bine stabilite în ceea ce priveşte mobilizarea sângelui contaminat. Ca urmare, considerăm că doamna doctor a dat dovadă de neprofesionalism", a declarat presei managerul spitalului, dr. Carmen Dorobăţ.

Aceasta a adăugat că vor mai fi sancţionate atât asistenta şefă a compartimentului HIV, cât şi asistenta care a ajutat-o pe doctoriţa Irina Teodorescu să recolteze probe de sânge de la pacientul bolnav. "Cele două asistente vor fi sancţionate în scris, nu va fi o sancţiune de ordin financiar", a explicat managerul spitalului.

Conducerea spitalului va continua ancheta internă pentru a descoperi dacă acest caz a fost singular, după ce o organizaţie non-guvernamentală a sesizat faptul că astfel de situaţii au mai fost întâlnite şi în cazul altor pacienţi infectaţi cu virusul HIV.

Dr. Irina Teodorescu a fost sancţionată deoarece a trimis un bolnav seropozitiv cu proba de sânge la un cabinet privat, pentru analize, deşi acestea puteau fi efectuate în cadrul unităţii spitaliceşti. Printre altele, conducerea spitalului i-a reproşat doctoriţei că nu a respectat normele privind transportul probelor biologice.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri