Salvamontiştii dâmboviţeni au închis trei trasee montane, din cauza zăpezii şi a vântului

Saturday, 17 October 2009, 08:16 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

Zăpada a atins 25 de cm în zona Padina, iar la Babele stratul de zăpadă s-a apropiat de o jumătate de metru. Din cauza zăpezii şi a viscolului, au fost închise traseele care pornesc de la Padina - Peştera spre Vârful Omu, spre Bran şi Drumul Grănicerilor. Rămân deschise traseele spre Babele, Piatra Arsă şi Cota 2000.

De asemenea, telecabina Buşteni - Babele nu a circulat atât timp cât vântul a suflat cu intensificări, iar cea care face legătura între Peştera şi Babele a fost închisă de la 1 octombrie şi nu va fi deschisă până la începutul verii.

"De la 1800 de metri este ceaţă. Sus pe munte, se înregistrează intensificări ale vântului de 50-60 de km pe oră. Telecabina Buşteni - Babele, momentan, nu circulă", a declarat şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu.

Drumul de la Moroieni spre Padina sau Peştera poate fi străbătut cu autoturisme echipate de iarnă, utilajele de deszăpezire acţionând încă de vineri. Sâmbătă, nu erau decât 10 turişti în zona montană dâmboviţeană. Temperatura a coborât, în noaptea de vineri spre sâmbătă, până la -2 grade Celsius, la Peştera.

Salvamontiştii i-au avertizat pe turişti să nu plece la drum dacă nu au autoturismele echipate de iarnă, iar pe trasee să nu se aventureze fără bocanci, haine groase şi mănuşi.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri