Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Salariului minim pe economie va fi de 705 lei

Thursday, 08 October 2009, 12:55 Sursă: Realitatea TV

Pogea a spus că întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor a fost pozitivă şi constructivă.Discuţiile de la Ministerul Muncii între sindicate, patronate şi Executiv au durat aproape cinci ore.

Înainte de începerea discuţiilor, din 8 octombrie, sindicaliştii cereau un salariu minim până în 2010 de cel puţin 740 de lei, în timp ce patronatele nu erau dispuse să plătească mai mult de 650 de lei. După ore de negocieri s-a ajuns la o cale de mijloc.

Sindicalistii au acceptat 705 lei, iar patronatele care spuneau că nu pot acoperi un salariu mai mare de 650 de lei, au acceptat această sumă.

Patronatele au mai venit cu o propunere. Acestea sunt dispuse să crească salariile mici până la 1.000 de lei, cu condiţia însă, ca suma cu care salariul este mărit să nu mai fie impozitată.

La Ministerul Muncii a fost şi premierul Emil Boc, care a făcut apel la înţelegere şi a cerut sindicaliştilor să renunţe la proteste. Sindicaliştii însă nu s-au arătat dispuşi să renunţe aşa uşor la proteste, dar vor analiza propunerea premierului. 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri