Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Salariaţii CELROM îşi vor primi salariile restante doar după ce vor fi găsite fondurile necesare

Monday, 25 May 2009, 11:36 Sursă: NewsIn

"Salariile vor fi plătite doar după ce va fi găsită sursa. Societatea nu are niciun leu în cont cu care să plătească, iar în momentul de faţă fabrica nici nu funcţionează, deoarece energia electrică este sistată", a spus preşedintele AVAS.

Acesta a mai declarat că, după discuţile avute cu liderii sindicaliştilor, joi se va deplasa la sediul CELROM unde va analiza situaţia datoriilor societăţii şi găsirea unor soluţii pentru generarea fondurilor necesare plăţii salariilor. De asemenea, acesta a mai spus că CELROM ar putea fi inclusă pe lista societăţilor care vor primi ajutor de stat după ce Guvernul va aproba acordarea ajutoarelor de salvare şi a celor de restructurare.

Aproximativ 50 de angajaţii ai CELROM au protestat luni dimineaţă în faţa sediului AVAS deoarece nu şi-au primit salariile timp de patru luni. În 20 mai, salariaţii de la Combinatul de Celuloză şi Hârtie CELROM din Drobeta Turnu Severin au reluat protestele, după ce, cu o săptămână înainte, au pichetat Prefectura Mehedinţi timp de patru zile, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile de patru luni.

Preşedintele Sindicatului "Solidaritatea" Celrom, Ion Târziu, spune că protestele vor continua până la soluţionarea revendicărilor. Salariaţii solicită plata salarilor restante pe ultimele patru luni, precum şi un răspuns ferm din partea AVAS (acţionarul majoritar de la CELROM, cu 51% din acţiuni) cu privire la reluarea activităţii.

CELROM are datorii şi către furnizorul de energie electrică, CEZ Oltenia, în valoare de 58 de miliarde de lei vechi. În momentul de faţă, 80% din patrimoniul combinatului este pus sub sechestru de către Finanţele Publice şi băncile la care combinatul este dator. Deja o parte din bunuri au fost vândute la licitaţie: 12 kilometri de cale ferată uzinală, o locomotivă şi mai multe terenuri din incinta unităţii, terenuri valoroase datorită vecinătăţii cu calea ferată şi a ieşirii la Dunăre.

Acţionarul majoritar la CELROM este AVAS, cu 51%, urmat de Asociaţia Salariaţilor, cu 39%, şi SIF Banat Crişana cu 10%.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri