Rusia ar fi furnizat petrol Coreei de Nord, încălcând rezoluţiile ONU

Saturday, 30 December 2017, 16:14 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Nave ruse au aprovizionat cu petrol Coreea de Nord de cel puţin trei ori în ultimele luni, afirmă oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor secrete europene citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

Transferurile de petrol din nave ruse în ambarcaţiuni nord-coreene au avut loc în octombrie şi noiembrie. Aprovizionarea Coreei de Nord cu petrol din Rusia constituie o încălcare a rezoluţiilor Naţiunilor Unite, afirmă oficialii citaţi.

"Nave ruse au efectuat transferuri de produse petroliere spre vase nord-coreene de mai multe ori, încălcând rezoluţiile ONU", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul serviciilor secrete vest-europene, potrivit Mediafax.

Un alt oficial a confirmat existenţa transporturilor, explicând însă că nu există dovezi că statul rus ar fi implicat în aceste activităţi. "Nu există dovezi că aceste activităţi ar fi susţinute de statul rus, dar aceste nave le oferă resurse vitale nord-coreenilor", a precizat el.

Cei doi oficiali au explicat că aceste concluzii au fost stabilite pe baza datelor privind transportul maritim şi a vizionării imaginilor obţinute prin satelit. Traficul ilegal cu petrol se desfăşoară din porturi situate în Extremul Orient rus.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri