Românii nu au încredere în poliţie, justiţie şi politicieni

Friday, 01 May 2009, 03:19 Sursă: Realitatea TV

În România, rezultatele studiului realizat de Reader`s Digest au arătat că încrederea în poliţie este cu mult sub media europeană, 28%. Încrederea în justiţie este de asemenea foarte mică, doar 23%. Când vine vorba de încrederea în profesii, românii votează 86% pentru pompieri, 83% pentru piloţi şi 79% pentru farmacişti.

În ceea ce priveşte votul negativ în profesiile din România, politicienii sunt cei mai prost percepuţi, cu 90%, urmaţi de vânzătorii de maşini 74% şi de jucătorii de fotbal 67% . Tot în România, persoanele care protejează mediul înconjurător sunt apreciate ca fiind de încredere de aproximativ o treime dintre români.

În ceea ce priveşte brendurile, rezultatele studiului au arătat multe schimbări de percepţie şi de încredere. Unele brenduri au pierdut locul 1, altele, cum ar fi Nokia, Nivea, Nestle, şi-au întărit poziţia prin procente mai mari, comparativ cu anii trecuţi. Printre câştigătorii de anul acesta se află Mercedes, Philips, Sony sau Ariel.

Dintre brendurile locale, românii au încredre în Vel Pitar, Ceresit, Cris-Tim, Knorr sau Danone. Studiul a fost realizat prin corespondenţă, în perioada august - octombrie 2008.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri