România va participa, în premieră, între 14 şi 18 mai, la Târgul Internaţional de Carte de la Torino

Monday, 11 May 2009, 11:35 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

Standul României, cu o suprafaţă de 32 de metri pătraţi, a fost construit după un concept inovativ şi interactiv, pentru a atrage publicul larg şi specialiştii şi pentru a ilustra producţia editurilor româneşti reprezentative pentru tema aleasă.

Deschiderea oficială a standului României va avea loc joi, 14 mai, în prezenţa prof. Marco Cugno, de la Universitatea din Torino, prof. Bruno Mazzoni, de la Universitatea din Pisa, prof. Smaranda Bratu Elian de la Universitatea din Bucureşti şi dr. Monica Joiţa, directorul interimar al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. De asemenea, vor fi prezenţi doi membri din conducerea Târgului Internaţional de Carte de la Torino: dl. Rolando Picchioni, preşedintele Fundaţiei pentru Carte, Muzică şi Cultură şi dl. Ernesto Ferrero, director editorial al Târgului de carte.

Timp de patru zile, standul României va găzdui zece manifestări care au scopul de a promova în Italia literatura şi politica editorială a României şi de a stârni interesul editorilor, specialiştilor, traducătorilor şi tinerilor din Italia. Manifestările organizate de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia pe parcursul desfăşurării Târgului Internaţional de Carte de la Torino vor reuni peste 30 de invitaţi.

În ziua de inaugurare a Târgului Internaţional de Carte, editura Zonza din Milano va organiza la standul propriu, lansarea primei etape din proiectul La Romania incontra l’Italia, constând în prezentarea ediţiei italiene a romanului "Sunt o babă comunistă!" de Dan Lungu şi a romanului "Un an în Paradis" de Liliana Corobca. Partenerul acestei manifestări este Accademia di Romania din Roma, care a organizat şi lansarea ulterioară în capitala Italiei a romanului lui Dan Lungu, un interviu al acestuia la RAI, precum şi o întâlnire-dezbatere a scriitorului român cu studenţii care frecventează lectoratul de limba şi literatura română de la Universitatea „La Sapienza“.

Duminică, 17 mai 2009, la Standul României va avea loc prezentarea celor mai recente traduceri în italiană din literatura română. În aceeaşi zi va fi prezentată colecţia "Biblioteca Italiană" a editurii Humanitas şi vor fi prezentate volumenele din opera lui Mircea Eliade apărute recent la editura Jaca Book.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri