Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România se află pe locul patru în Europa la numărul de fumători

Tuesday, 31 March 2009, 03:39 Sursă: Realitatea TV

Eurobarometrul arată că cei mai mulţi fumători sunt în partea răsăriteană a Europei. Astfel, Grecia are cei mai mulţi fumători, adică 42% din populaţia de peste 15 ani a ţării, urmată de Bulgaria, cu 38% şi Letonia, cu 37.

În România, Cehia, Slovacia, Lituania şi Ungaria proporţia celor care se declară fumători este de 36% în rândul populaţiei de peste 15 ani. La polul opus se află, la nivel european, slovenii, unde numai 22% dintre locuitori fumează, respectiv finlandezii şi suedezii, popoare unde fumatul e un obicei pentru 25% dintre locuitori.

Mai mult de un european din 3 este fumător iar unul din patru fumează zilnic. Pe categorii sociale, bărbaţii fumează mai mult decât femeile. În România, cei mai mulţi fumători îşi aprind cel puţin o ţigară pe zi.

Eurobarometrul arată faptul că românii, fumători şi nefumători deopotrivă, consideră avertismentele de pe pachetele de ţigări mai eficace în descurajarea fumatului decât alţi europeni. Eurobarometrul a fost realizat telefonic în decembrie anul trecut în toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, plus Norvegia, pe un număr de 26.500 de oameni.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri