Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România primeşte încurajări de la Statele Unite, care ar însemna ridicarea vizelor

Thursday, 07 May 2009, 20:35 Sursă: Realitatea TV

"Domnul preşedinte Lougar, preşedintele unei comisii foarte importante în Congresul american, de care depinde introducerea României într-o fază mai avansată în acest sistem, a spus că România se află top on the agenda din acest punct de vedere", a declarat prin telefon ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu.

Diaconescu va aborda tema vizelor şi la întâlnirea pe care o va avea cu secretarul american de stat, Hillary Clinton.

În timpul întâlnirii cu secretarul de stat Hilary Clinton Ministrul de externe va discuta despre progresele instituţionale pe care le-a făcut ţara noastră, astfel încât să fie inclusă în programul Visa Waiver. În ultimii doi ani România a redus rata de respingere a vizelor de la 37% la 25%.

Un semnal pozitiv a fost transmis vineri de către copreşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului american, care s-a arătat dispus să creeze o procedură prin care să se amelioreze completarea corectă a formularelor de solicitare a vizei.

Însă directorul programului Visa Wiaver din Departamentul pentru Securitate Internă a declarat că sunt puţine şanse ca românii să călătorească în SUA fără vize mai ales că din ilule guvernul american va înăspri condiţiile de intrare în Visa Waiver, astfel plafonul ratei de refuz a vizei va scădea de la 10% la 3%.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri