Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

România, în topul celor mai riscante 10 ţări din lume, după scrutinul de duminică

Tuesday, 08 December 2009, 21:50 Sursă: Money.ro

Tensiunile şi incertitudinile din mediul politic aruncă din nou România în clasamentul celor mai riscante state din lume, întocmit de compania CMA Datavision. Ţara noastră a ajuns, marţi, pe poziţia a 10, în locul Libanului.

Anunţarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din România a determinat cel mai puternic avans al primei de risc dintre toate ţările analizate de CMA Datavision, compania care realizează topul celor mai riscante state din lume.

CDS-ul României pe cinci ani (CDS - Credit Default Swap- preţul asigurării pe care o ţară îl plăteşte pentru cazul în care încetează plăţile externe) a urcat, luni, cu aproape 20 puncte, la 269 de puncte. Şi marţi, prima de risc a României a continuat să crească până la un nivel de 274 de puncte în jurul prânzului. Astfel, România a luat locul Libanului în topul 10 al celor mai riscante economii din lume. În trimestrul al treilea, indicele cumulat al probabilităţii de faliment era pentru România de 14%, în scădere faţă de perioadele anterioare graţie intervenţiei FMI. Acum, indicele României de faliment este de peste 17%. Citeşte mai mult pe Money.ro

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri