Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România ar putea acorda peste 10.000 de permise de muncă cetăţenilor străini în 2009

Sunday, 25 January 2009, 11:49 Sursă: NewsIn

Lazăr a spus că Ministerul Muncii va reface hotărârea de guvern privind acordarea permiselor de muncă cetăţenilor străini care lucrează pe teritoriul României, după ce patronatele au cerut mărirea numărului de permise de muncă.

"Am discutat cu partenerii sociali, sindicate şi patronate proiectul de hotărâre iniţiat de guvern referitor la acordarea celor 10.000 de permise de muncă pentru anul 2009. Punctul de vedere al sindicatelor a fost, pornind de la o premisă de ordin etic, că într-o conjuctură de criză, ţinând cont că trebuie protejaţi salariaţii şi şomerii români, ar fi bine ca numărul de permise de muncă să fie limitat la 10.000 sau să fie mai puţine. Punctul de vedere al patronatelor a fost că piaţa de muncă revendică o mărire a permiselor de muncă pentru acest an la 15.000“, a declarat Marius Lazăr, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Potrivit lui Marius Lazăr "proiectul iniţiat de Ministerul Muncii a fost unul care a încercat să echilibreze ambele puncte de vedere. Am luat decizia, împreună cu ministrul Sârbu, să rescriem hotărârea de guvern ţinând cont de observaţiile făcute de partenerii sociali, urmând ca acest proiect să fie prezentat partenerilor noştri sociali".

Ministerul Munci estimează că anul acesta numărul şomerilor va creşte cu 100.000, faţă de anul 2008, numărul total urmând să ajungă la aproximativ 500.000.Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri