Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România a avut în anul 2008 cele mai ieftine ţigări şi băuturi din UE

Thursday, 16 July 2009, 15:48 Sursă: NewsIn

Pe ansamblu, cele mai scumpe ţări din UE au fost Danemarca (141%), Irlanda (127%) şi Finlanda (125%), potrivit datelor biroului european de statistică.

România s-a clasat pe primul loc după nivelul preţurilor doar la capitolul băuturi alcoolice şi ţigări (61% din media UE), fiind urmată de Bulgaria, cu un nivel al preţurilor care s-a ridicat la 63% din media din blocul comunitar. Cele mai scumpe la acest capitol au fost Irlanda (184%), Marea Britanie (150%) şi Finlanda (137%).

În ce priveşte alimentele şi băuturile nealcoolice, România a avut anul trecut al doilea nivel al preţurilor, reprezentând 71% din media UE, înaintea sa fiind doar Bulgaria, cu 67% din media UE. În Danemarca şi Finlanda au fost înregistrate cele mai ridicate niveluri ale preţurilor la mâncare şi băuturi nealcoolice, de 147% din media UE, respectiv 125%.

Hainele au fost cel mai ieftine în Marea Britanie (83% din media UE la acest capitol), Bulgaria (84%) şi România (86%), în timp ce Finlanda (123%) şi Suedia (119%) au practicat cele mai mari preţuri la îmbrăcăminte.

Tot Marea Britanie a avut cele mai mici preţuri şi la electronice (televizoare, DVD playere, telefoane, sisteme audio, MP3-uri, camere video, calculatoare şi laptopuri, monitoare, imprimate, scannere, CD-playere, CD şi DVD blancuri), respectiv 86% din media UE. România cu 101% din media UE s-a clasat pe poziţia a cincea, înaintea sa fiind Bulgaria, Estonia şi Letonia. Aceste produse s-au vândut cel mai scump în Malta (126%).

România a avut cele mai mici preţuri la echipamente de transport personale - vehicule cu motor, motociclete, biciclete, (84% din media UE), urmată de Bulgaria (85%). La polul opus s-a situat Danemarca (174%).

Preţurile practicate în restaurantele şi hotelurile din România au reprezentat 62% din media UE, ceea ce a clasat-o pe locul al treilea în UE, după Bulgaria, ale cărei preţuri la acest capitol au reprezentat 40% din media UE, şi Slovacia (61%).

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri